• Pixabay.com

Flinke nederlaag voor 'MeerSquash

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash is woensdagavond in de DPD Eredivisie tegen een zware nederlaag aan gelopen. In Beverwijk werd met 12-2 verloren van MAX Sports.

De zeventienjarige Tom Schreurs beet namens 'MeerSquash het spits af tegen Roberto Kalshoven. De jonge Hoofddorper speelde goed en won verdiend de openingsgame, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in zijn ervaren tegenstander: 11-9, 5-11, 7-11, 7-11.

Door de afwezigheid van de Nieuw-Zeelander Paul Coll fungeerde Tim Weber woensdag als interim-kopman voor 'MeerSquash. De Duitser leek vooraf kansloos tegen Josh Masters, de nummer vijftig van de wereld, maar maakte het de veel hoger gerankte Engelsman bijzonder lastig. Genoeg voor de winst was het echter niet: 9-11, 7-11, 11-8, 10-12.

Bart Ravelli slaagde er in de slotpartij van de avond ook niet in om te zegevieren. Tegen de sterke Spanjaard Iker Pajares (PSA-65) liep de Hoofddorper vanaf het begin tot het einde achter de feiten aan: 6-11, 5-11, 2-11.

Ondanks de verliespartij bleef de schade voor 'MeerSquash beperkt in de strijd om het landskampioenschap. Doordat koploper Twente in de vijfde speelronde in de DPD Eredivisie in eigen huis verrassend met 3-9 verloor van Victoria Rotterdam, bedraagt de achterstand van 'MeerSquash op Twente en Squash Drachten (nu gedeeld koploper) slechts vier punten: 38 om 42.

Volgende week woensdag (19 december) staat de volgende wedstrijd voor de Hoofddorpse squashclub op het programma. 'MeerSquash speelt dan thuis tegen titelverdediger Twente.