Gaultier maakt opwachting voor 'MeerSquash

HOOFDDORP Nog maximaal twee overwinningen scheiden de mannen van 'MeerSquash van de landstitel. Komende woensdag komt de koploper voor de elfde keer dit seizoen in actie in de SBN-Eredivisie. In eigen huis ontvangt de formatie van speler/manager Tommy Berden dan Twente, het enige team dat de Hoofddorpers deze jaargang op een verliespartij trakteerde.

Om de nederlaag uit de eerste seizoenshelft recht te zetten, stelt 'MeerSquash aanstaande woensdag de Fransman Gregory Gaultier op. De mondiale nummer twee debuteerde vorig jaar voor 'MeerSquash en maakt nu dus wederom zijn opwachting voor de succesvolle Hoofddorpse squashclub. Naast de Franse superster komen ook de jonge Belg Jan van den Herrewegen en Hoofddorper Bart Ravelli morgen in actie.

Twente stelt daar naar verwachting met Peter Creed (Wales), Carsten Schoor (Duitsland) en Bastiaan Meulenbelt (Nederland) hetzelfde team tegenover dat de Hoofddorpers in december in Hellendoorn nog op een 12-3 nederlaag trakteerde.

Indien 'MeerSquash woensdag voor de tiende keer in elf wedstrijden weet te zegevieren, dan komt de eerste landstitel sinds 1997 erg dichtbij. De lijstaanvoerder heeft een voorsprong van 17 punten op Victoria Rotterdam, dat wel een duel minder speelde. De laatste wedstrijd van het seizoen, op woensdag 8 april, is Victoria vs. 'MeerSquash. Tussendoor (op 25 maart) spelen de Rotterdammers nog uit tegen Twente.