• Mervin Gario aan slag. (archieffoto)

    Jos van Rooijen

Geen stunt Meerlease Pioniers tegen L&D Amsterdam

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers hebben woensdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen tijdens hun inhaalwedstrijd tegen L&D Amsterdam. Op het hoofdveld van Pirates (locatie bepaald door de bond) werd het 9-1 voor de Amsterdammers die al verzekerd waren van een plaats bij de eerste vier. Met onder andere Neptunus spelen zij in de extra competitie om een finaleplaats in de Holland Series, waarin uitgemaakt wordt wie zich Nederlands kampioen mag noemen.

Meerlease Pioniers kan een plaats bij de onderste vier niet meer ontgaan, want de afstand tot de nummer 4 (De Glaskoning Twins) is te groot geworden om in de resterende wedstrijden nog goed te maken. Daarnaast is er nog de nummer 5 DSS die op evenveel punten staat (35 uit 39) die eerder in aanmerking komt voor die felbegeerde vierde plek.

Daar komt nog bij dat Meerlease Pioniers de komende dagen alleen nog het drieluik tegen HCAW voor de boeg heeft. HCAW staat derde met 43 uit 39 en zal zeker niet van plan zijn de 6 wedstrijdpunten cadeau te doen aan de Hoofddorpers die dit jaar voor het eerst onder leiding staan van hoofdcoach Mervin Gario. Hij moet inmiddels ook toegeven dat zijn team in de afdgelopen maanden te veel punten heeft laten liggen door een combinatie van leeftijd spelers, onervarenheid en een te hoge foutenlast. De verwachtingen voor volgend seizoen zijn hooggespannen.

Na de verloren inhaalwedstrijd (zaterdagwedstrijd werd afgelast) staat Meerlease Pioniers op een 6e plaats met 30 uit 39, gevolgd door Quick Amersfoort (29 uit 39) en Silicon Storks (7 uit 39).

De wedstrijden in de extra competitie (dus ook de degradatiepoule) beginnen donderdag 23 augustus.