• Van Haeften telt af voor de start van de warming-up onder leiding van Nathalie Gosewehr.

    Henk van Ommen

Gezellig een ‘soft’balletje slaan

SPAARNDAM Het is al jarenlang een traditie dat bij de afdeling honk en softbal van Spaarnwoude een mixtoernooi gehouden wordt. Leden en niet-leden spelen in gemêleerde teams tegen elkaar. Wethouder Raymond van Haeften gaf het startschot voor het toernooi.

De in 1969 opgerichte van oorsprong softbalafdeling van de vereniging Spaarnwoude heeft een rijke historie. In de jaren tachtig was het zelfs een van de grootste softbalverenigingen van Nederland. Veel bewoners uit het dorp Spaarndam kennen deze relatief kleine sport daardoor vrij goed. Naast normale toernooien tegen andere softbalverenigingen ontstond het idee om als promotie een mix toernooi te organiseren. Een mogelijkheid voor niet leden om eens op een ontspannen manier kennis te maken met deze sport. Net als bij alle teamsporten liep het aantal leden de laatste twintig jaar behoorlijk terug. Toch bleef het jaarlijkse mixtoernooi altijd een bijzonder evenement.

Ook dit jaar schreven er maar liefst elf teams in. Van familieteams tot vriendenteams met ervaren spelers die samen met mensen die de sport voor het eerst spelen, proberen het toernooi te winnen. Wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude gaf de organisatie een compliment voor hun werk. Daarna telde hij af voor de start van de warming-up. Iets wat zeker bij deze sport absoluut noodzakelijk is.

Wethouder Raymond van Haeften moest na het startschot weer vrij snel verder. Op de Westkolk in Spaarndam-West moest hij samen burgemeester Jos Wienen van Haarlem het startschot geven voor KIS (Kunst In Spaarndam). Een twee jaarlijks evenement waarbij door heel Spaarndam op 28 locaties kunst van lokale kunstenaars wordt vertoond, variërend van beeldend- tot podiumkunst en van muziek tot fotografie.