• Ronald van Eenennaam
  • Ronald van Eenennaam

Goud en zilver voor ZPCH

HOOFDDORP In het Sportcomplex Koning Willem-Alexander zijn afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor Senioren en Masters gezwommen. Het Hoofddorpse ZPCH ontving vele deelneemsters in haar thuisbad en liet zelf ook van zich horen. Diverse gouden en zilveren medailles vielen de zwemsters van ZPCH ten deel.

Bij het onderdeel Solisten Vrije Uitvoering was het goud en zilver voor respectievelijk Shelby Kasse en Rebecca Duijverman. Beide dames kwamen ook in actie bij de ploeg, die met goud naar huis ging. Naast Kasse en Duijverman werd de ploeg gevormd door Eva Meulblok, Lotte Tromp, Lisa van Seuren, Kim Schravendijk, Anouk Brand, Britt de Moes, Mayra Burger.

Zilver was er - verrassend - ook voor het duet Lotte Tromp en Eva Meulblok op het onderdeel Duet Technische Uitvoering, voor de Technische Uitvoering Solo van Shelby Kasse en - ook al verrassend - voor het duet Rebecca Duijverman, Vivienne van Eenennaam en reserve Mayra Burger bij de Vrije Uitvoeringen van het Duet.

Verder waren er een mooie vierde plaats voor de solo Vrije Uitvoering van Lisa van Seuren, een vijfde plaats voor duet Vrije Uitvoering van Lotte Tromp en Eva Meulblok en in dezelfde categorie een zesde plaats voor Lisa van Seuren en Kim Schravendijk.

De ZPCH zwemsters werden begeleid door Romy Keur en diverse andere trainsters. Zij troffen een gemotiveerde groep van zwemsters in het bad, die de strijd om het hoogst haalbare wilde aangaan.

Keur: "Vooraf waren we uit op goud bij de groepuitvoering en bij de solisten en wisten we dat zilver bij de duetten echt het hoogst haalbare was, maar het moet er ook nog uitkomen. Nou, dat ging voortreffelijk. Er is altijd wel wat aan te merken op een uitvoering, maar met dat goud en zilver in onze handen hoor je ons niet klagen…"