• Redactie

Goud voor Schreurs en Markus tijdens NK Jeugd

HOOFDDORP Tom Schreurs en Elfi Markus hebben tijdens het NK squash voor jeugdspelers de gouden medaille veroverd. De vijftienjarige Schreurs zegevierde in de jongens onder de 17 jaar categorie, terwijl de drie jaar jongere Markus de beste was bij de meisjes <13 jaar.

Schreurs nam met een 3-1 zege in de finale op Henrico van der Vegt revanche voor de nederlaag die hij een aantal weken eerder had geleden tegen de Zwollenaar in de Heren B finale van het NK voor senioren. In de halve finale had hij ook al na vier games gewonnen van Luke Stauffer. In de jongste meisjescategorie was Markus veruit de sterkste. De speelster van 'MeerSquash klopte in de finale Naomi Gohar met 11-6, 11-1, 11-8 nadat ze ook al zonder gameverlies haar poulewedstrijden was doorgekomen.

Naast Schreurs en Markus vielen nog meer 'MeerSquashers in de prijzen. Niels van Leeuwen (brons jongens <23 jaar), Gabi Fritsche (zilver meisjes <17 jaar), Hjalmer Mols (brons jongens <13 jaar) en Annamaria Machalova (brons meisjes <13 jaar) pakten ook een medaille in hun leeftijdscategorie.

Daarnaast was er ook eremetaal voor Thijs Roukens (zilver jongens <23), Juliette Permentier (zilver meisjes <23), Fleur Maas (goud meisjes <17) en Sam Gerrits (zilver jongens <13) die deel uitmaken van de in Hoofddorp gevestigde Dutch Squash Academy.