• Votig jaar waren er veel activiteiten voor jong en oud.

    Eigen foto

Grootse Sport- & CultuurFair

HOOFDDORP Alle inwoners van de gemeente Haarlemmermeer kunnen op zondag 10 juni vanaf 11.00 uur kennismaken met het sport- en cultuuraanbod in hun gemeente. De verenigingen presenteren op enthousiaste wijze hun activiteiten. Bent u nieuwsgierig? Dan is dit uw kans om te weten te komen wat er allemaal te doen is. U kunt meedoen, beleven en ook genieten van de optredens. De toegang is gratis.

De verenigingen nodigen geïnteresseerden uit om mee te doen met hun activiteiten. Een mooie manier om in korte tijd kennis te maken met veel sporten en cultuur in de omgeving. En wellicht wordt u wel enthousiast om lid te worden van een sport- en cultuurvereniging.

TWEE PODIA Er zijn twee podia aanwezig. Op het cultuurpodium is er vooral muziek. Op het sportpodia zijn er dansoptredens en demonstraties van sporten. De podia bieden u een dagvullend programma. Ga er eens lekker voor zitten en geniet van dans, muziek en demonstraties.

Op de informatiemarkt kunnen mensen zich laten informeren door alle aanwezige sport- en cultuurverenigingen, maar ook door bedrijven en maatschappelijke organisaties.

KINDERPROGRAMMA Voor de kinderen is er een leuk programma. Dit wordt georganiseerd door Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer. Daarnaast is het Jeugdland vrij toegankelijk. Dit is een avontuurlijke bouwspeelplaats voor kinderen.

De kinderen krijgen via school een zeskampkaart of je kan die ophalen bij de informatietent. Doe je mee aan zes activiteiten dan krijg je een mooi aandenken.

In het voorleestheater luisteren kinderen naar spannende verhalen. Vorig jaar was dit een groot succes. De kinderen smulden van de verhalen die boeiend werden verteld.

HIGHLAND GAMES Een van de wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Highland Games is op de Sport- en CultuurFair. Boomstammen gooien, hamer werpen en nog meer wedstrijden waarvoor vele spieren nodig zijn is er te zien. Dit gebeurt door grote, zware en gespierde mannen. Natuurlijk in een schotse kilt. Het is zeer de moeite waard om hiernaar te komen kijken. En je wordt uitgedaagd om ook eens jouw spierkracht te tonen.

Op www.sportfair.nl zijn alle deelnemers terug te vinden.