• Pixabay.com

Heren Arnolduspark komen één set te kort voor plek in play-offs

HOOFDDORP De heren van Healthcity Arnolduspark zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs van de Eredivisie. Door de 3-3 remise op bezoek bij Suthwalda Sportverlichting.com  afgelopen zondag zakten de Hoofddorpers naar plek vijf, net te weinig voor deelname aan de finale van het seizoen. 

Speeldag zeven begon nog goed voor de bezoekers uit Hoofddorp. Patrick Elias versloeg Mattheo Knoop (3-6 en 3-6), waarmee het eerste punt naar Healthcity Arnolduspark ging. De thuisploeg bracht de stand weer op gelijke hoogte door een 6-3 6-3 zege van Jarno Jans op Stijn Pel. 

VOORSPRONG Deney Wasserman zette de bezoekers weer op voorsprong door in drie sets (3-6, 6-4 en 3-6) te winnen van Tim van Terheijden. Het duel der kopmannen tussen Boy Westerhof en Dennis van Scheppingen moest bij een stand van 7-6 en 1-1 in het voordeel van Westerhof worden gestaakt. Een blessure verhinderde Van Scheppingen om verder door te spelen. Hierdoor werd het wederom gelijk: 2-2.

De twee dubbelspelen zorgden ervoor dat deze tussenstand werd omgezet in een 3-3 eindstand. Het duo Westerhof/Van Terheijden was te sterk voor Pel/Bergman (2-6, 6-3 en 10-5) en het koppel Wasserman/Elias zorgde voor een punt voor de bezoekers door Knoop en Floris Killian met 11-9 in de matchtiebreak te verslaan.

NIET VOLDOENDE Het bleek uiteindelijk niet voldoende voor Healthcity Arnolduspark voor een plek in de play-offs. De ploeg eindigde net als Nieuwerkerk op 23 punten, en daarom moest het onderlinge resultaat de doorslag geven. Dat viel uit in het voordeel van Nieuwerkerk, dat in de onderlinge wedstrijd een set meer (acht om zeven) wist te winnen.