• Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers begint aan play-offs tegen Neptunus

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers beginnen vanavond aan de play-offs in de Hoofdklasse. De Hoofddorpers nemen het in een best-of-fiveserie op tegen Curaçao Neptunus uit Rotterdam, de winnaar over vijf duels mag in de finale van het seizoen, de Holland Series, gaan strijden om het landskampioenschap.

Meerlease Pioniers plaatste zich als nummer vier van de reguliere competitie voor de play-offs, en neemt het daarin op tegen de nummer een van de ranglijst, Curaçao Neptunus. Een pittige tegenstander, zo wees ook de laatste onderlinge confrontatie tussen beide teams uit. Begin juli werd Pioniers nog driemaal geklopt door de Rotterdammers. Daarnaast werd Neptunus de afgelopen 6 jaar kampioen van Nederland, de laatste 20 jaar ging de titel vijftien keer naar de Rotterdammers. Pioniers proefde het zoet van de titel eenmaal, in 1997. 

THUIS De eerste wedstrijd in de best-of-fiveserie (wat inhoudt dat om door te gaan een team minimaal drie van de vijf geplande duels moet winnen, red.) is vanavond in Rotterdam, zaterdag 3 augustus speelt Pioniers thuis. Daarna volgt zondag 4 augustus opnieuw een uitwedstrijd. De eventuele vierde en vijfde wedstrijd zijn 17 augustus (in Hoofddorp) en 18 augustus (in Rotterdam).

Mocht Pioniers er in slagen Neptunus te verslaan, dan volgt vanaf 22 augustus de strijd om het landskampioenschap, de Holland Series. Hierin nemen de Hoofddorpers het dan op tegen de winnaar van de andere play-offs, L&D Amsterdam en HCAW uit Bussum.