• Pixabay.com

Pioniers verliest ook derde play-offduel en wordt derde van Nederland

HOOFDDORP Meerlease Pioniers is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het honkbalseizoen, de Holland Series. De Hoofddorpse honkballers legden het ook in de derde wedstrijd af tegen Curaçao Neptunus (8-0) en zijn hierdoor uitgeschakeld in de play-offs. Pioniers eindigt het seizoen wel 'op het podium', de club wordt derde van Nederland.

De opdracht voor Pioniers was gisteren niet eenvoudig. Op bezoek in Rotterdam moesten de Hoofddorpers winnen van thuisploeg Neptunus, dat de eerste twee duels in de best-of-fiveserie al had gewonnen. Daarom wisten de bezoekers dat bij een nederlaag de kansen op plaatsing voor de Holland Series definitief waren verkeken.

VECHTLUST Helaas was regerend landskampioen Neptunus een maatje te groot. Ondanks dat het aan vechtlust niet ontbrak bij Pioniers, kwam de thuisploeg in de tweede inning al op een 2-0 voorsprong. Het duurde tot de vierde inning tot Pioniers er in slaagde een eerste hit te laten noteren, maar tot punten leidde het niet. 

Aan de andere kant wist Neptunus wel tot scoren te komen. In de vijfde inning namen de Rotterdammers afstand en daarna was de wedstrijd - en daarmee dus ook de play-off - definitief beslist. Het werd uiteindelijk 8-0 voor de thuisploeg, die het nu in de Holland Series op gaat nemen tegen L&D Amsterdam. Pioniers eindigt het seizoen als derde van Nederland.