• De winst is binnen. Slagman Boersma wordt gefeliciteerd.

  Jos van Rooijen
 • Nieuwkomer Jelle Kroft op het eerste honk als DSS wisselt van werper.

  Jos van Rooijen
 • Mervin Gario glijdt de 3-3 binnen.

  Jos van Rooijen
 • Luuk ter Beek was zondag startend werper.

  Jos van Rooijen
 • Glenn Bakker liep het winnende punt binnen in de 10e inning.

  Jos van Rooijen

Honkballers Hoofddorp Pioniers pakken eerste volle winst

HOOFDDORP Er was een extra inning voor nodig, maar de smaak is er niet minder om. De smaak van de eerste overwinning. Hoofddorp Pioniers heeft het zondagmiddag geproefd in het drieluik tegen DSS. Voor eigen publiek nog wel.

De wedstrijd begon overigens niet goed, want voordat iedereen goed en wel plaats had genomen op de blauwe stoelen in het thuisstadion, keken de mannen van hoofdcoach Mervin Gario al tegen een 0-2 achterstand aan. Daar werd wel meteen 1-2 van gemaakt, maar toch. Donderdagavond werd het nog een gelijkspel tegen DSS, zaterdag werd er verloren en nu stond startend werper Luuk ter Beek al heel snel achter. Geen goed vooruitzicht dus.

Maar in plaats van door te drukken gaf DSS de mannen van Gario de kans zich in de wedstrijd te vechten en zo ontstond een spannende honkbalwedstrijd die tot de laatste bal boeiend bleef. Met de meeste spanning toch wel in de 7e inning toen Hoofddorp Pioniers drie honken vol kreeg en er nog maar één speler uit was. Er volgden echter twee vangballen waardoor de stand 3-3 bleef. Inning 8 liet vervolgens een prachtig dubbelspel van de Hoofddorpers zien die begon bij derde honkman Gario. Tussenstand nog steeds 3-3. In inning 9 werd er niet gescoord en dat betekende al weer verlengen.

Inning 10, met de Hoofddorpers als laatste aan slag, gaf de doorslag. Tyler Boersma sloeg een honkslag, waardoor Glenn Bakker de 4-3 kon binnenlopen. De eerste volle en luid bejubelde winst was binnen.

Donderdag start een volgend drieluik, maar dan tegen De Glaskoning Twins. De eerste wedstrijd is een uitwedstrijd. De Glaskoning Twins heeft 4 punten uit 6 wedstrijden. Hoofddorp Pioniers heeft er 3 uit 6. Koploper is Curaçao Neptunus met 12 uit 6.