• Startend werper Alexander Valdez kreeg één punt tegen. (archieffoto)

    Jos van Rooijen

Honkballers Meerlease wel winnaar in 'double play'

HOOFDDORP Meerlease Pioniers heeft zondagmiddag haar derde wedstrijd in het drieluik tegen L&D Amsterdam met maar één punt verschil verloren. Na 9 slagbeurten stond er uiteindelijk 2-1 op het scorebord. Dinsdagavond ontmoeten de teams elkaar weer, maar dan in Hoofddorp om de op zaterdag afgelaste wedstrijd te spelen. De eerste wedstrijd in het drieluik, gespeeld op donderdag, eindigde in 5-0 in het voordeel van de Amsterdammers dat samen met het Rotterdamse HCAW de ranglijst met grote voorsprong leidt.

Beide teams gaan dan ook met 100 procent zekerheid met de nummers 3 en 4 de extra competitie spelen om te bepalen welke twee teams uiteindelijk in een best of seven (Hollland Series) gaan bepalen wie zich kampioen van Nederland mag noemen.

Voor Meerlease Pioniers ziet het vervolg van de reguliere competitie er duidelijk anders uit. De mannen van hoofdcoach Mervin Gario staan bij de onderste vier en spelen daarom de extra competitie (drie keer een drieluik) om te bepalen wie de degradatie/promotie wedstrijden gaat spelen tegen de nummer 1 van de eerste klasse.

Spelen de Hoofddorpers in die drieluiken zoals ze zondag tegen L&D Amsterdam speelden, dan maken ze grote kans de laatste plaats (en dus om degradatie/promotie spelen) te ontwijken. Ze speelden zondagmiddag geconcentreerd en met een uitstekende verdediging die maar liefst drie keer goed was voor een 'double play'. Hierbij gaan de slagman en de man die van het eerste honk naar het tweede moet lopen tegelijk uit. De Amsterdammers slaagden maar één keer in een dubbelspel.

Laatstgenoemden wonnen overigens wel met 2-1, nadat de Hoofddorpers al in de eerste inning via De Koning op 0-1 waren gekomen. De Amsterdammers maakten meteen 1-1, maar daarna wist het veld onder leiding van Alexander Valdez de gelederen goed gesloten te houden. 

Pas nadat werper Valdez in de 8e inning plaats maakte voor Gilian van Lith, werd het 2-1 voor de thuisploeg. Hij werd gewisseld voor Angelo Wicklert die de wedstrijd mocht uitgooien.

De inhaalwedstrijd op dinsdagavond start om 19.30 in het stadion Park 10 aan de Molenaarslaan in Hoofddorp.