• Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers herpakt zich in Noord-Brabant

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers heeft de derde wedstrijd tegen De Glaskoning Twins gewonnen. In Oosterhout werd het 9-14 na een wedstrijd vol honkslagen en het inzetten van vier verschillende werpers aan Hoofddorpse zijde.

Die winst was hard nodig. Niet alleen vanwege de positie op de ranglijst waar een vierde plaats verdedigend moet worden. Maar meer nog vanwege de negatieve reeks die Pioniers leek op te bouwen tegen Twins. Eerst was er die 2-1 op donderdag in Oosterhout, daarna volgde thuis in Hoofddorp een onverwachte 4-5 in 11 innings. Weer een nederlaag en Twins werd een regelrechte angstgegner. Niet onbelangrijk detail: Twins staat onderaan en heeft al haar punten binnen gehaald tegen Hoofddorp Pioniers.

Winnen was dus de opdracht en dat gebeurde. Al ging dat niet zonder slag of stoot. Eerst kwam Twins al op 1-0 in de eerste inning, voordat de Hoofddorpers een duidelijke voorsprong van 1-6 namen. Dat was in de 4e inning. Twins sloeg in inning 5 echter meteen terug met ook 6 punten, waardoor Flanegin al het ergste ging vrezen. Zijn team sloeg nu wel meteen terug en in elke inning werd verder gewerkt aan de uiteindelijke 9-14. Mede met dank aan de werpers Keur, Jamoena, Wassink en Wicklert. Het maakte de lange terugreis een stuk aangenamer en Flanegin hoefde zich dit keer tijdens de wedstrijd niet krachtig uit te laten richting zijn team. Dat deed hij zaterdag nog wel, zo teleurgesteld was hij.

"Wat we daar in de thuiswedstrijd lieten zien, hoort niet op dit niveau thuis. Dat heb ik ze wel laten weten, ja." Het bracht zaterdag niet de gewenste winst, die kwam een dagje later wel. De Hoofddorpers blijven daardoor op de vierde plaats staan die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Het volgende drieluik is tegen HCAW dat op een derde plaats staat. Zaterdag is de thuiswedstrijd om 14 uur in Park 10.