• Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers verrast L&D Amsterdam in eigen huis

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers zijn donderdagavond verrassend begonnen aan het drieluik tegen L&D Amsterdam. Na 9 innings stond er 3-8 op het scorebord en gingen de twee punten mee naar Hoofddorp. De achterstand op de Amsterdammers is daardoor teruggebracht tot 4 punten.

Neptunus won overtuigend van HCAW waardoor de Rotterdammers met 16 punten uit 10 wedstrijden fier bovenaan staan. Amsterdam volgt met 12 uit 10, Hoofddorp met 8 uit 10. HCAW lijkt met 4 uit 10 inmiddels kansloos voor deelname aan de Holland series waarin bepaald wordt wie zich Nederlands kampioen mag noemen.

De winst van 3-8 werd vooral voorbereid in inning 4, toen een achterstand van 3-0 (Amsterdam begon sterk en scoorde in de eerste en derde inning) in één keer werd goedgemaakt hetgeen leidde tot een 3-3 gelijke stand. In de innings 7, 8 en 9 kwamen daar nog eens respectievelijk 2, 2 en 1 punt bij, terwijl de voortvarend gestarte Amsterdammers nauwelijks kansen kregen om terug te vechten.

Uiteindelijk stonden de Hoofddorperse werpers Chris Pfau, Glenn Wassink, Taylor Clemensia en Maickel Rietel 7 honkslagen toe. De Amsterdamse werpers Rob Cordemans, Daan Hendrix, Nick Veltkamp en Dennis Burgersdijk moesten 14 honkslagen toestaan. Beste slagman aan Hoofddorpse zijde was (catcher) Paul Brands, die sinds kort de gelederen van hoofdcoach Flanegin is komen versterken. Hij was goed voor drie honkslagen.