Hoofddorp Pioniers verslikt zich toch nog in DSS

HOOFDDORP Het is Hoofddorp Pioniers niet gelukt om het complete drieluik tegen DSS om te zetten in winst. In Haarlem werd het zondagmiddag 7-6 voor de thuisploeg.

Het had een drie uit drie moeten worden, zeker na de duidelijke overwinningen op donderdag en zaterdag. Maar al wat er zondagmiddag gebeurde - het werd geen derde overwinning op rij voor de Hoofddorpers die donderdagavond en zaterdagmiddag nog zo goed op dreef waren. Toen werd het namelijk achtereenvolgens 0-12 in Hoofddorps voordeel, en 11-1 (in het honkbalstadion Park 10). Twee overwinningen met groot verschil dus.

In Haarlem verliep de honkbalwedstrijd echter ander dan verwacht. Niet de gasten gingen met de (derde) winst aan de haal, maar de thuisploeg trok met het kleinst mogelijke verschil aan het langste eind: 7-6.

Die overwinning kwam vooral in inning vijf tot stand, want DSS wist in deze middeninning maar liefst 4 keer te scoren. De stand was op dat moment nog 2-2 nadat Hoofddorp Pioniers in inning één en drie één loper over de thuisplaat kon krijgen. DSS scoorde in inning vier al twee keer.

Een opvallende uitslag, want de Hoofddorpers lieten 11 honkslagen noteren, DSS 'maar' 7.

De uitslag zelf brengt geen verandering teweeg in de positie op de : DSS blijft 5e, Hoofddorp Pioniers 4e.

De volgende wedstrijd voor Hoofddorp Pioniers is op donderdag 20 juli, thuis tegen Neptunus. Start 19.30 uur.