• Werper Dion Steijl (archieffoto).

    Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers weet niet te winnen van HCAW

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers houdt maar één punt over aan het drieluik tegen HCAW en dat ene punt komt uit het gelijke spel op donderdag. Zaterdag werd thuis met groot verschil verloren. Zondag ging het verdedigend in Bussum wel beter, maar werd de wedstrijd opnieuw verloren door een gebrek aan honkslagen.

HCAW won uiteindelijk met 4-1, mede door de drie punten die binnen kwamen in de 7e inning. Daarvoor was de thuisploeg in de 4e inning op een 1-0 voorsprong gekomen, maar kon Hoofddorp Pioniers in de 6e inning via Mark Smit nog op gelijke hoogte komen. Hij scoorde de 1-1 op een 2-honkslag van Mervin Gario.

De 7e inning werd de Hoofddorpers echter fataal. Dion Steijl werd aan alle kanten geraakt, kreeg drie man op de honken en werd vervolgens vervangen door Luuk ter Beek. Die startte met vier wijd en dat betekende het derde punt in deze inning.

In de innings die volgden werd er niet meer gescoord.

Door het verlies staat Hoofddorp Pioniers op een 6e plaats met 13 uit 18. De Hoofddorpers moeten nog wel drie wedstrijden inhalen tegen L&D Amsterdam die als gevolg van regen werden afgelast.

Het volgende drieluik staat gepland voor donderdag, zaterdag en zondag tegen koploper Curaçao Neptunus. De thuiswedstrijden zijn op donderdag (19.30 uur) en zondag (13.00 uur).