• Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers wint van koploper

HOOFDDORP Het is met slechts één punt verschil. En er moest op gewacht worden tot de 9e inning. Maar dat maakte de feestvreugde afgelopen zaterdag alleen maar nog groter. Het thuisspelende Pioniers won met 3-2 van koploper L&D Amsterdam.

De donderddagavondwedstrijd in Amsterdam was eigenlijk al een verrassing. Want koploper Amsterdam en nummer vier Hoofddorp hielden het netjes op een 3-3 en dat beloofde het nodige voor de wedstrijd op zaterdag in Hoofddorp. Hoofdcoach Dè Flanegin wil namelijk altijd iets extra's laten zien aan het trouwe thuispubliek. En dat is gelukt.

Met Glenn Bakker als catcher, zonder Mervin Gario op het 3e honk (maar wel met Duco Nuijten die uitstekend speelde. Gario viel later in) en zonder Quintin de Cuba werd het negen innings lang een spannende wedstrijd die vooral bepaald werd door de werpers. Aan Hoofddorpzijde was er een sterke start voor Chris Pfau, waardoor de Amsterdammers nauwelijks aan een honkslag toe kwamen. Zelf sloegen de Hoofddorpers voldoende honkslagen, maar lukte het niet om spelers over de thuisplaat te brengen.

Zo bleef het lang 0-1, werd het in de 6e inning 1-1, waarna Amsterdam toch weer op voorsprong kwam (1-2). Via een betwiste beslissing op wat een gevangen foutbal ging lijken (de bal viel alsnog uit de handschoen), werd het 2-2.

En dan die laatste inning. Darryl Jamoena had al plaats gemaakt voor Scott Ronnenbergh en hij was vervangen door Maickel Rietel. Amsterdam scoorde niet in de eerste helft van de laatste inning, waarna het de beurt was aan Hoofddorp om dat ene allesbeslissende punt te maken.

Mervin Gario sloeg zich het veld in (de aangooi op het eerste honk was te hoog), kon verder naar het tweede honk, waarna Max Draijer aan slag kwam. Hij sloeg de bal zo ver weg, dat Gario kon scoren. 3-2 en einde wedstrijd. De feestvreugde was compleet.

Zondag staat de derde wedstrijd uit het drieluik op het programma, nu in Amsterdam. Start 14 uur als de weersomstandigheden het toelaten.