• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers wisselt zich naar tweede winst

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is er zondag in geslaagd Curaçao Neptunus een tweede nederlaag op rij te bezorgen. Zaterdag wonnen de Hoofddorpers met 4-6 in het thuisstadion van de regerend landskampioen, zondag werd het in Hoofddorp 5-4. Hoofdcoach Dè Flanegin zette in de laatste drie innings maar liefst vier werpers in. Wassink kwam Keur vervangen en Ronnenbergh kwam voor Wassink. Daarna mocht Ter Beek, net als op donderdagavond, de wedstrijd uitgooien.

De derde wedstrijd in het drieluik Pioniers - Neptunus werd daarmee in meerdere opzichten een gedenkwaardige. De Hoofddorpers wisten bijvoorbeeld twee keer op rij te winnen van de huidige nummer twee, beide teams lieten een homerun noteren, er werd volop gewisseld op de heuvel, er werden volop teksten uitgewisseld tussen spelers en publiek en beide hoofdcoaches hadden 'iets' te bespreken met een scheidsrechter. Dat laatste was ook niet zo verwonderlijk, want er viel ook het een en ander te bediscussiëren. Zoals bijvoorbeeld een bal op de lijn vóór het eerste honk die door de veldscheidsrechter goed werd gegeven. Volgens de Neptunuscoach was het echter een foutbal en had de hoofdscheidsrechter die 'call' moeten geven. Discussiepunten genoeg dus, maar ook voldoende spanning want het bleef lang 0-0 en geen van de twee teams wilde verliezen.

Het was de thuisploeg die de score opende na rake klappen van Leonora en Arends (0-1) waarna in de 7e inning de ban pas echt gebroken werd. Draijer had zich op de honken geslagen, waarna Marlin de bal voor een homerun wegsloeg: 0-3. Na onder meer een wilde bal en twee keer vier wijd werd het zelfs 0-5. In inning 8 deed Neptunus eindelijk iets terug. De Rotterdammers scoorden 3 keer op Keur, waarna Wassink op de heuvel kwam. In inning 9 kreeg hij, samen met pitchers Ronnenbergh en Ter Beek een homerun tegen, maar daar bleef het bij. Eindstand 5-4 en daarmee de tweede winst in het drieluik voor Pioniers.

Neptunus blijft 2e en Pioniers 4e achter koploper L&D Amsterdam. Dat is meteen ook de volgende tegenstander van de Hoofddorpers in het drieluik dat gepand staat voor donderdag 27, zaterdag 29 en zondag 30 juli. De thuiswedstrijd in Hoofddorp is op zaterdag, vanaf 14 uur.