• Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers zet stand op 1-1

HOOFDDORPHoofddorp Pioniers heeft de stand op 1-1 gezet in het drieluik tegen Curaçao Neptunus. Zaterdag werd het 4-6 in Rotterdam, mede dankzij een rake klap van Shurman Marlin en een homerun van Max Draijer.

Daarmee hebben de Hoofddorpers zich uitstekend gerevancheerd van de 2-8 nederlaag in de donderdagavondwedstrijd. Zondag staat wedstrijd nummer 3 gepland, weer in Hoofddorp.

Zoals gezegd: de overwinning was onder meer te danken aan Marlin. Meteen in de eerste inning sloeg hij de bal voor een honkslag weg, waarop Draijer, De Cuba en Leonora de eerste drie punten scoorden. En dat terwijl er al twee man uit op het scorebord stonden.

Vervolgens was het zaak het veld zo goed mogelijk dicht te houden en daar waar mogelijk de voorsprong uit te breiden. Hoofdcoach Dè Flanegin zette daar Chris Pfau, Darryl Jamoena en Maickel Rietel voor in als pitcher, terwijl Quintin de Cuba het veld in ging als catcher. Het bleek, in combinatie met de vechtlust van de Hoofddorpers, een prima keus. Want in inning 3 kwamen er twee punten bij , terwijl Draijer in inning 5 de bal voor een solohomerun over het hek sloeg. Tussenstand 2-6, want Neptunus had al twee keer gescoord ininning 2 en 5.

In inning 7 kwamen er nog 2 punten bij (4-6), waarna in een spannende eindfase de thuisploeg van alles probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar een prima dubbel spel in de afsluitende 9e inning maakte daar een definitief einde aan. Eindstand 4-6.

Tussenstand in het drieluik is daarmee 1-1. Zondag start wedstrijd nummer drie in Hoofddorp om 14 uur.