• Redan raakt ingesloten tussen 1e en 2e honk.

  Jos van Rooijen
 • Mark Smit komt veilig aan op 3. Zijn actie levert uiteindelijk geen punt op.

  Jos van Rooijen
 • Gilian van Lith mag de wedstrijd uitgooien.

  Jos van Rooijen
 • Druk overleg op de heuvel waar startend werper Valdez het moeilijk heeft.

  Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers zwaar onderuit tegen HCAW

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers heeft zaterdagmiddag haar tweede wedstrijd tegen HCAW met groot verschil verloren. Op een prima bespeelbaar veld in Hoofddorp werd het 0-8 in 9 innings. Belangrijkste reden voor het grote verlies: de startend werper aan HCAW-kant, Kaj Timmermans waarop de Hoofddorpers geen vat kregen. En als ze die wel kregen, leverden het ballen op waarop niet gescoord werd. Onder meer door twee prachtige vangballen door de midvelder van de ploeg uit Bussum.

HCAW begon overigens sterk aan de tweede wedstrijd tegen werper Alexander Valdez die in de eerste twee innings 4 punten tegen kreeg. Daar kwamen er in de laatste inning nog eens 4 bij, maar toen stond werper nummer drie al op de heuvel. Ryan Oduber was nummer twee, Gilian van Lith mocht de wedstrijd uitgooien.

Het grote verlies staat in schril contrast met wedstrijd nummer één in Bussum. De Hoofddorpers stonden daar lange tijd met 4-5 voor, maar moesten in de laatste inning toch nog één punt incasseren. Eindstand derhalve 5-5.

Door het verlies is Hoofddorp Pioniers naar de 6e plaats gezakt, maar de ploeg van hoofdcoach Mervin Gario moet nog wel drie wedstrijden inhalen.