Hoofddorp (zat) doet haar plicht tegen de hekkesluiter

HOOFDDORP Het elftal van hoofdtrainer Ruud Bartens heeft op de laatste zaterdag van februari gedaan wat van hen verwacht mocht worden: winnen van hekkesluiter Geel-Wit '20.

Wat ze niet deden, was een middagje werken aan het doelsaldo. De nummer 8 hield het bij twee doelpunten van respectievelijk Daniel Kraakman en invaller Maël Munster. Bartens herhaalde daarmee 'de gouden wissel-truc' van vorige week.

"De jongens zeiden het meteen, ja", liet hij na de wedstrijd, nog steeds met koude tenen en vingers, weten.

"Het veld was prima bespeelbaar. Maar wat was het koud langs de lijn. Complimenten dus aan de man van Haarlem Kennemerland die vandaag naar onze wedstrijd kwam kijken. Wij spelen over twee weken tegen elkaar. Wij wonnen de eerste keer en dat mag blijkbaar niet opnieuw gebeuren."

Van het vertoonde spel kreeg Bartens het overigens niet koud, maar van de snijdende wind. "Er werd prima gevoetbald. Maar ze vergeten zichzelf te belonen. Als je bij de rust met 4 of 5-0 voorstaat, dan mag Geel-Wit niet klagen. Nu duurde het nog tot de 80e minuut eer de 0-2 gecoord werd. En je weet - één missertje en je staat 1-1. Die kans moet je ze gewoon niet geven."

Voor de rest is hij blij met de 3 punten. En dat hij thuis kan opwarmen.

De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 10 maart, vanaf 14.30 uit tegen de nummer 3 Haarlem-Kennemerland. Hoofddorp (zat) staat nu 8e.