Hoofddorp (zat) trotseert de harde en koude wind

HOOFDDORP Ondanks de afwezigheid van meerdere spelers heeft Hoofddorp (zat) toch drie punten mogen bijschrijven als gevolg van de winst op Alliance '22. "Het was geen fantastisch voetbal", aldus hoofdtrainer Ruud Bartens, "maar ons hoor je niet klagen."

Dat deden de spelers en trainer nog wel voordat ze het veld opstapten. Want de weervoorspellingen met 'het zou heel koud aanvoelen als gevolg van de hard wind' kwamen wel degelijk uit. Er stond een harde wind en het was koud, aldus Bartens die twee keer 45 minuten langs de lijn stond. Vanaf die plek zag hij onder meer dat zijn Hoofddorp vooral in de eerste helft moest wennen aan de hard wind, dat het net voor rust nog op 1-0 kwam en dat het elftal in de tweede tweede helft wel goed reageerde op de wind.

e thuisploeg kwam nog wel op 1-1 doordat Alliance prima profiteerde van dat ene kansje, maar via 2-1 werd het toch nog 3-1 en dat terwijl Bartens meerdere spelers miste. "We hebben een veldspeler als keeper moeten inzetten en zelfs Jelle Klumper speelde een tijdje mee. Hij is nog steeds herstellende van een blessure, maar is voldoende hersteld om voorzichtig mee te kunnen spelen. Dat was vandaag hard nodig."

Bartens, en de spelers, waren blij met de winst maar meer nog met het laatste fluitsignaal want daardoor mocht iedereen eindelijk de warme kleedkamer of kantine opzoeken.

Hoofddorp staat nu stevig in de middenmoot. Volgens week wordt opnieuw thuis gespeeld, maar dan tegen Velsenoord.