Hoofddorp (zon) definitief veilig na terechte winst

HOOFDDORP Eigenlijk wist Hoofddorp (zon) al enkele weken 'dat het wel goed zat'. Maar na vandaag is het 100 procent zeker: het team van de huidige hoofdtrainer Jerry Verschoor is zeker van klassebehoud. En dat is uitgebreid gevierd, waardoor het spreekwoordelijk nog lang onrustig bleef in de kantine van de S.V. .

"Volkomen terecht", laat Verschoor weten, doelend op de uitslag van de wedstrijd en de wijze waarop deze tot stand is gekomen. "Het is een volkomen terechte overwinning. We waren de meeste tijd voetballend beter dan Assendelft, creëerden meerdere kansen en gaven weinig weg. En als je dan ook nog eens twee keer scoort en je tegenstander niet, dan is de overwinning terecht."

De doelpunten zelf vielen aan beide zijde van de rust: 1-0 via Jasmin Ramic na een voorzet van Lars van Rijn en van Sven Wierda die met succes de verre hoek zocht.

Wat Hoofddorp nu nog rest is haar sportieve plicht doen en volgens Verschoor gaat dat zeker gebeuren, te beginnen aanstaande zondag tegen kampioenskandidaat JOS.

Voor Verschoor zelf is er nog maar één beslissing over nu hij besloten heeft volgend seizoen bij zaterdagclub VEW trainer te worden: ga ik de komende wedstrijden nog speelminuten geven aan spelers uit een ander team. Verschoor zelf hierover: "Ik wil met het sterkste team blijven spelen. Maar wie weet kunnen we andere spelers alvast aan dit niveau laten wennen."