Hoofddorp (zon) wint met minimaal verschil

HOOFDDORP Het was niet de mooiste wedstrijd van het seizoen. Maar hoofdtrainer Jerry Verschoor kan daar prima mee leven. Hij ging met zijn team voor de winst naar Hillegom en die was er.

"We hebben al een paar keer tegen ellkaar gezegd dat het niet mooi hoeft - maar dat op dit moment alleen het resultaat telt. Als je met die doelstelling uit Hoofddorp vertrekt en uiteindelijk met een 0-1 terugkomt, dan is de missie geslaagd. Zo simpel is het."

Het doelpunt kwam overigens op naam van aanvoerder Wibout de Vetten. Hij stond, zoals afgesproken, op de rand van de 16 meter om bij een afgelagen corner de bal op te vangen en opnieuw in te brengen. Hij deed dat zo verrassend, dat niemand de bal meer aanraakte en er 0-1 op het scorebord verscheen."Nogmaals", laat Verschoor over dat ene moment weten, "het hoeft niet mooi. Als er maar gescoord wordt en gewonnen. Dit was zo'n wedstrijd."

De winst betekent dat Hoofddorp (zon) zes ploegen onder zich houdt en een fraaie plaats in de middenmoot bezet met 16 uit 14.Voor volgende week staat de thuiswedstrijd gepland tegen de nummer 7 LSVV (19 uit 14). Verschoor rekent ook bij die wedstrijd op een zelfde soort instelling. Dus: inzet en voor de winst gaan. De wedstrijd begint om 14 uur.