Hoofddorpers winnen derby tegen Triple Threat

HOOFDDORP In de SKWA stond vrijdagavond 30 september de derby tegen Triple Threat op het programma van BV Hoofddorp. De Decrotech heren spelen nog niet het niveau van wat ze kunnen halen en het begin van het seizoen is dan ook erg wisselvallig. Toch was er een 79-68 winst voor de thuispelende ploeg.

Ook vrijdagavond begonnen de Hoofddorpse basketballers te slap, te veel vrijheid aan de schutters van de tegenstander. Oud-Hoofddorp speler Niels van der Laan profiteerde hier uitstekend van door met name van afstand met scherp te schieten. Bij de Decrotech mannen liep het aanvallend een stuk minder en het was Amedeo Proto die in de slotminuut een mooie driepunter afleverde om zo niet helemaal weggespeeld te worden het eerste kwart.

Veel te veel punten tegen uiteraard! Het wisselen hielp deze game ook maar mondjesmaat, wat het niet makkelijker maakt in de eerste fase van de wedstrijd. Toch liep het aanvallend beter het tweede kwart. Hoofddorp kwam iets makkelijker tot goede opties, alleen het afwerken liet ernstig te wensen over. Het was dat Nando van Oostrum die vier vrije worpen op rij miste, anders was het met rust alweer een echte game geweest.

Tussen de periodes door werd afgesproken dat men strak zou blijven spelen, niet te makkelijk de tegenstanders het gevoel zouden geven hier weer makkelijk in de wedstrijd te komen. De eerste drie minuten ging het nog gelijk op, maar toen kon men een gaatje maken naar 69-65 en later naar 73-66. In een rebound situatie raakte Rik Wessels per ongeluk de nummer 12 van de tegenstander, die hierdoor groggy naar de grond ging. Een fase van onrust nam de game over en de Decrotech mannen gingen hier het best mee om. De tegenstander kreeg nog wel kansen vanaf de vrije worplijn, maar de scherpte was weg bij bij hen. Ook omdat zij totaal niet meer naar de in vorm zijnde Niels van der Laan zochten in de slotfase, speelden de Decrotech mannen de wedsstrijd met hun ervaring redelijk makkelijk uit naar opnieuw een winst.

In de dubbele cijfers kwamen Rik Wessels 14 punten, Roald Jansen 12 punten, Nando van Oostrum en Roelof Fokke ieder 11 punten. Eindstand 79-68.