Hoofddorpse basketballers winnen ook derde wedstrijd

HOOFDDORP De Inteha mannen van BV Hoofddorp speelden afgelopen weekend hun derde competitiewedstrijd. Thuis moesten de Hoofddorpse basketballers het opnemen tegen Jumpers uit Den Haag. Met een 77-59 eindstand wisten zij de winnende lijn voort te zetten.

Met twee openingsdriepunters van Kevin van Duuren en Rik Wessels stonden de eerste 6 punten al snel op het bord. Mede doordat het aanvallende schot zo goed liep, lieten de Hoofddorpers in de defense de teugels teveel vieren en werden zij redelijk makkelijk verslagen door de tegenstanders. Heel af en toe viel het schot bij de Jumpers ook nog eens, en dit was dan ook de reden dat het verschil slechts 6 puntjes was aan het einde van het eerste kwart, 23-17.

In het tweede kwart moet het verdedigend harder en met meer druk. Toch konden de Inteha mannen het deze avond niet opbrengen. Ook nu werden zij te makkelijk verslagen. Daarentegen bleef Hoofddorp aanvallend wel goede dingen doen, zodat zij het gaatje dit kwart met een zelfde box score als kwart één konden verdubbelen naar een 46-34 ruststand.

Het derde kwart werd er met een aanvallend en lange line-up gestart om zo snel een groter verschil te creëren en de wedstrijd goed uit te kunnen spelen. De strategie lukte deels, want binnen een paar minuten was het verschil 20 punten. Na de wissels werd het slordiger, ze maakten zich om de verkeerde zaken te druk en dit had zijn weerslag op het spel. De gasten konden zo dan ook een beetje terug komen en mochten voor de derde keer 17 punten scoren.

Het vierde kwart was eigenlijk het minst mooie. Offenses werden de thuisploeg afgeraffeld, de juiste posities werden niet opgezocht, de turnovers kwamen weer om de hoek kijken, en eigenlijk was het spel niet meer om te zien. Toch werd het kwart gewonnen met 13-8, en kwam de eindstand op 77-59 in het voordeel van Hoofddorp.