• ANP Foto

Hoofddorpse zwemzussen grijpen opnieuw net naast finale

HOOFDDORP (ANP) Het zit de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer niet mee op de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju. De in Hoofddorp wonenden tweeling greep vandaag net naast een finaleplaats in de vrije uitvoering bij de duetten. De 20-jarige zusjes eindigden in de voorronde als dertiende, de beste twaalf plaatsten zich voor de finale.

Het verschil met het Amerikaanse duo, dat op de twaalfde plaats eindigde, was minimaal. De jury waardeerde de synchroonoefening van Anita Alvarez en Ruby Remati met 84,5000 punten, terwijl het Nederlandse koppel 84,4000 punten kreeg. Het Amerikaanse duet was ook al net iets beter dan de zusjes De Brouwer in de technische uitvoering.

TECHNISCHE UITVOERING Ironisch genoeg kopieerden de zusjes Brouwer hiermee het behaalde resultaat tijdens de voorronde van de technische uitvoering afgelopen zaterdag. Ook toen werd het duo dertiende, waar de beste twaalf een plekje in de finale verdienden. 

"Het duet heeft het afgelopen jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt'', zei bondscoach Esther Jauma. "Helaas halen ze nu net niet de finale. Het verschil met een plek in die finale is maar 0,1 punt, we zijn nog nooit zo dichtbij geweest. Met de progressie die het duet doormaakt, ligt een finaleplaats in de toekomst zeker in het verschiet."

Het Russische duet Svetlana Romasjina/Svetlana Kolesnitsjenko eindigde evenals bij de technische uitvoering als eerste in de kwalificatie van de vrije uitvoering met 96,6667 punten.