• Volle bak tijdens het Horse Event 2018.

    Eigen foto

Horse Event in Expo blijkt succes

HAARLEMMERMEER De zeventiende editie van Horse Event, afgelopen weekeinde in de Expo Haarlemmermeer, kan geslaagd worden genoemd. Zo'n 42.500 bezoekers kwamen op het evenement af. Punt van kritiek was de verkeersafwikkeling.

Horse Event nieuwe stijl (het evenement vond voor het eerst plaats in Haarlemmermeer) stond in het teken van vernieuwing: een nieuwe locatie én indeling moesten paardenliefhebbers uit alle hoeken van het land een onvergetelijke dag bezorgen.

BEKIJKS De vier gebieden op het terrein werden door de 42.500 bezoekers massaal bezocht; rondom de pistes hingen ze met de benen buiten. Zo wisten de Franse Grand Prix-amazone Alizée Froment en tevens uit Frankrijk afkomstige Pierre Fleury jong en oud kippenvel te bezorgen met hun adembenemende shows. Dressuurkoningin Anky van Grunsven trok ook enorm veel bekijks.

Opvallend blijven de horde jonge fans die vooral op de Jeugd Area afkwamen om hun idolen te ontmoeten. YouTube-iconen Britt Dekker, Matt Harnacke, Jesse Drent, Eva Roemaat en Feline de Jonge vervulden de droom van vele jonge paardenmeisjes en -jongens door handtekeningen uit te delen, met ze op de foto te gaan en interactieve shows te verzorgen. Op de Ondernemersbeurs spraken prominente sprekers van buiten de paardenwereld de bezoekers toe, waaronder WK-scheidsrechter Björn Kuijpers en voormalig Studio Sport-anchor Anette van Tricht.

FILES Horse Event blijft ook de komende jaren in Expo Haarlemmermeer. Belangrijk verbeterpunt is dan wel de in- en uitstroom van de bezoekers. De grote hoeveelheid belangstellenden zorgde voor fikse files op de aanvoerwegen.