• Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt

Inteha mannen klimmen naar tweede plek

HOOFDDORP Met een 84-63 overwinning over Akrides hebben de basketballers van BV Hoofddorp een tweede plek in competitie te pakken. Akrides en Hoofddorp komen elkaar al jaren tegen en in voorgaande jaren was Akrides regelmatig de betere. Afgelopen vrijdag lieten de Inteha mannen zien in goede vorm te zijn en zodoende ook de tweede plek konden veroveren van de tegenstanders.

De eerste minuten ging het gelijk op en na 5 minuten stond er 12-12 op het scorebord. Dit was het moment dat de Inteha mannen even aanzette om een gaatje te slaan. Met Bas Snijders en daarna vooral Roald Jansen in de scoringmodus werd er een 15-0 run neergezet en was er een gaatje geslagen. Jansen kreeg helaas wel snel zijn tweede persoonlijke fout toebedeeld, waardoor hij zijn aanvalsdrift even moest pauzeren en gewisseld werd. Het kwart werd echter wel ruim winnend afgesloten door deze run.

Het tweede kwart was de opdracht om in deze discipline te blijven spelen en de tegenstanders vandaag niet het idee te geven dat ze konden terugkomen in de wedstrijd. Roelof Fokke pakte in dit tweede kwart even de aanvalsdrift van Roald Jansen over en maakte 6 punten in de eerste 5 minuten. Nando van Oostrum was deze wedstrijd sterk aan het spelverdelen en zorgde voor voldoende rust in het spel van de Inteha mannen, zodat men continue de druk op de tegenstanders kon houden en zij dus ook niet dichterbij konden komen. Ruststand 47-34.

Het begin van het derde kwart was wat stroef voor de Hoofddorpers en Akrides mocht even weer op 9 punten komen. Met het inbrengen van Tom Dekker kwam er aanvallend meer beweging en Kevin van Duuren en Rik Wessels profiteerden daar scorend het meest van. Een mooie 9-0 run aan het eind van dit kwart zorgde ervoor dat het gaatje toch weer iets groter was na een 14-8 box score.

Het laatste kwart probeerde Akrides nog het één en ander te forceren door een press te spelen. Hun opportunisme zorgde er wel voor dat Hoofddorp nu meer punten tegen kregen. Gelukkig kon Hoofddorp dit aanvallend zelf counteren. Tom Dekker pakte ook zijn punten mee. Eindstand op 84-63.