• Jan van de Bilt

Inteha mannen krikken het niveau omhoog

HOOFDDORP In de SKWA was Pluto afgelopen weekend de tegenstander van de Inteha mannen. Eerder dit seizoen verloren de Hoofddorpse basketballers nog van de ploeg uit Wageningen, maar voor de beker werd er weer wel van gewonnen. Ook zaterdag was er winst voor Inteha, na een prima wedstrijd werd de eindstand 87-68.

Aanvallend zat het in het eerste kwart goed in elkaar, mede door een goed startende Wilbert de Vries die actief was de eerste minuten. Verdedigend werd teveel ruimte weggegeven. Ook de drives door het midden door de gasten waren in het eerste kwart een probleem voor Hoofddorp waardoor Pluto het eerste kwart goed aan kon blijven aanhaken. Door een goed uitgespeelde aanval in de laatste seconden konden de Inteha mannen dit kwart naar zich toe trekken met een voorsprong van 3 punten.

In de tweede periode met het goede duo Nando van Oostrum en Sjoerd Langedijk op de guard posities, was het spel van de Inteha mannen prima en bleef men scorend de betere ploeg. Verdedigend werd er nu ook meer druk op de bal gezet, waardoor Pluto veel minder tot scoren kon komen. Ruststand 48-39

De start van de 2e helft was zeer goed met een 9-0 run, waarvan de eerste 7 punten van Kevin van Duuren kwamen. Helaas werden de teugels nu iets los gelaten en kon Pluto nog iets dichterbij komen, maar de wedstrijd bleef onder controle. Rebounded was Hoofddorp deze wedstrijd zeer dominant en de punten uit tweede kansen (rebounds), werden goed benut. Nando van Oostrum was zeer actief met assists en scores en het was dat de vrije worpen niet goed benut werden, anders was het verschil al veel hoger uitgevallen.

Het laatste kwart speelden de Inteha mannen de wedstrijd gedisciplineerd uit. Nick Visser en Tom Dekker speelden een prima wedstrijd mee, waarbij de 14 punten en 8 rebounds van Tom Dekker zeker genoemd mogen worden. Eindstand 87-68.

In de dubbele cijfers kwamen Kevin van Duuren 22 punten, Tom Dekker 14 punten, Rik Wessels 12 punten, Sjoerd Langedijk 12 punten en Bas Snijders 11 punten.