Inteha mannen maken het koploper knap lastig

HOOFDDORP De mannen van BV Hoofddorp hebben het de koploper Grasshoppers - nog ongeslagen- afgelopen zaterdag knap lastig gemaakt. Een mix van ervaring en jeugd zou het moeten voor de Hoofddorpse basketballers in Katwijk. Toch kwamen de Inteha mannen aan het eind te kort en moesten de winst met 87-75 laten aan Grasshoppers.

Na een stroeve start, kwamen de Hoofddorpers toch redelijk snel in het spel en konden ze meegaan met de koploper gedurende het eerste kwart, hetgeen resulteerde in een 19-16 stand.

Het tweede kwart moest het de verdediging beter dicht getimmerd worden, maar nog steeds moest ook de afstandschoten eruit gehouden worden bij de Grasshoppers. Een sterk wapen van de koploper. Aanvallend kon Hoofddorp goed mee in dit kwart. De Inteha mannen bleven constant druk uitoefenen op de tegenstanders en konden steeds gelijk op blijven gaan. Het kwart werd dan ook gewonnen met 21-22, om te rusten bij een 40-38 ruststand.

De eerste score in het derde kwart was voor de Hoofddorpers, maar toen kregen zij toch een 9-0 run tegen. Hierdoor bleven de Hoofddorpers achter de tegenstander aan lopen. Via 40-49 en 44-60, moesten de Inteha mannen weer hard werken om het gat enigszins te dichten. Kevin van Duuren liep helaas al snel tegen zijn 4e fout op en dat is een aderlating in de scores van Hoofddorp. Toch wisten zij weer de stand binnen de 10 punten aan het eind van het derde kwart, box score 24-17.

Ook het vierde kwart begonnen de Inteha mannen niet scherp, maar nu was de dip gelukkig een stuk korter. Opnieuw stonden de mannen 16 punten achter en opnieuw moest er weer hard gewerkt worden om het gat kleiner te maken. De laatste minuten werd Kevin van Duuren weer terug gebracht die scorend nog wat kon betekenen en zo de eindstand op 87-75 kon bepalen.