Inteha mannen tonen karakter en winnen van Akdrides

HOOFDDORP Zonder de vaste spelers Nando van Oostrum, Kevin van Duuren, Roald Jansen, Sjoerd Langedijk en Kevin Kissoondut, maar met de invallers Amedeo Proto, Rik Wessels, Christian Haarsma en Tom Dekker uit het tweede team, wisten de Inteha mannen zaterdag 9 april in IJmuiden met 61-52 te winnen van Akrides.

De complimenten over de wedstrijd van vorige week tegen koploper Groningen waren overweldigend. Met goed spel, veel inzet en durf werd toen de koploper aan de kant gezet. Akrides had een week daarvoor slechts met 2 punten in de slotfase verloren van deze koploper en is zeker een goede tegenstander voor de Inteha mannen. De wil om te winnen was er zeker bij de Inteha mannen, maar ook de tegenstanders lieten zien niet te willen verliezen. Er werd gestart met een grote line-up om zo rebounded niet weggespeeld te worden door het langere team uit IJmuiden. De eerste fase ging gelijk op, maar aan het einde van de periode konden de Hoofddorpers een gaatje maken. De Heren 2 spelers lieten van meet af aan zien dat zij op dit niveau meekunnen, mits de samenstelling maar goed is in het veld. Mede door de scores aan het einde van de eerste periode van Rik Wessels werd gewonnen met 11-17.

Goed om de tegenstanders op 11 punten te houden natuurlijk, aanvallend moest men naar de mensen in vorm zoeken. De wissels waren wat rommelig deze periode en verdedigend kwam Hoofddorp iets meer in de problemen. Aanvallend bleef het hetzelfde door snelheid afgewisseld met goede offenses bleef men redelijk constant qua scores. Ruststand 31-33.

In de kleedkamer werd besproken hoe men bepaalde situaties iets beter aan kon pakken. Iets meer vrijheid geven op de langere mensen boven de driepuntlijn, om zo rebounded ook beter uit de voeten te komen. Het wisselbeleid werd aangepast op een langere line-up en die ook zo te houden om zo een betere match-up te behouden met de tegenstanders. Waar Akrides in het tweede kwart in de slotminuten veel vrije worpen had gekregen en die benutte met 8 uit 8, was het deze periode de beurt aan de Inteha mannen. Het percentage van Hoofddorp was veel minder, maar de voorsprong kon op deze manier toch iets worden uitgebouwd.

Verdedigend dus weer veel beter, nu zaak om dit de 4e periode vol te houden. Rik Wessels kwam direct met een driepunter en de Inteha mannen konden de druk steeds goed op de gastheren houden, waardoor zij in de eerste minuten maar slecht tot scoren konden komen. Bij 51-54 nam Amedeo Proto met zijn snelheid het team op sleeptouw en zo kon de wedstrijd in de laatste minuten goed worden uitgespeeld. Eindstand 52-61.

In de dubbel cijfers kwamen Rik Wessels (16 punten), Amedeo Proto (14 punten) en Tom Dekker (11 punten).