Inteha mannen verslaan koploper Groningen met zeer sterk basketbal

HOOFDDORP De Inteha mannen hebben vrijdagavond laten zien wat ze waard zijn. Koploper Groningen had pas één wedstrijd verloren dit seizoen en dat was tegen de Hoofddorpse basketballers. Ook nu ging de koploper zonder punten huiswaarts. Eindstand 85-68.

Deze wedstrijd moesten de Inteha mannen het zonder Bas Snijders en Wouter Sibeijn doen, die beiden ziek waren en ook Roelof Fokke kon niet spelen om gezondheidsredenen. Dit met de stagelopers Sjoerd Langedijk en Roald Jansen, noodzaakte coach Guldemeester wederom tot aanvulling uit heren 2 en deze keer waren dat Tom Dekker, Amedeo Proto, Nick Visser, Jeroen Bolleboom en Christian Haarsma.

Voor de wedstrijd werd aangehaald dat ondanks de tweede plek uit het zicht is, men toch de laatste wedstrijden moest spelen naar eigen kunnen om zo met een goed gevoel dit seizoen af te sluiten. De mannen hadden het goed opgenomen en brachten vanaf de eerste seconden heel veel energie in het veld, de tegenstanders werden onder druk gezet en gehouden. Door het goede en harde werken viel bij de Inteha mannen van meet af aan het schot goed. Met Kevin van Duuren, aanvallend in goede doen, en goed bijgestaan door Rik Wessels en Nando van Oostrum, speelden de Inteha mannen een formidabel eerste kwart.

Het tweede kwart was het zaak om de druk op de tegenstander te houden om zo voor ieder schot dat zij zouden krijgen veel arbeid zouden moeten leveren. Het Hoofddorpse schotpercentage lag hoog en de mannen bleven maar met scherp schieten, naast de vele drives die er gemaakt werden. Het was goed om te zien dat de wissels het ook goed oppakten en niet het energieniveau omlaag lieten zakken. Nando van Oostrum hield de gehele wedstrijd zoveel druk op de guards van Groningen, dat zij maar moeilijk tot een offense kwamen en Amedeo Proto nam deze taak steeds zeer goed over op de rustmomenten van Nando van Oostrum.

Verdedigend werden de teugels strakker aangehaald en ook in de offense kwamen men weer tot mooie acties. Wilbert de Vries kwam tot een paar mooie scores en waren het Nando van Oostrum en Kevin van Duuren die ook een duit in het zakje deden. Het gaatje werd weer groter en liep op tot 17 punten.

Het laatste kwart bleven de Inteha mannen hard werken en verslapten niet, zodat Groningen eigenlijk nooit een kans kreeg om maar enigszins aansluiting te vinden bij de Inteha mannen. Eindstand 85-68. In de dubbele cijfers kwamen Kevin van Duuren (26), Wilbert de Vries (17) en Nando van Oostrum (14).