• Jan van de Bilt

Inteha mannen zetten goede lijn door

HOOFDDORP De Hoofddorpse basketballers speelden afgelopen weekend weer eens in Het Spectrum. Dit vanwege een stukke basket in het SKWA! Met een aantal jeugdspelers in de gelederen werd er met 73-66 gewonnen van GS Stars.

De gasten begonnen met de openingscore, waarop Wouter Sibeijn en Kevin van Duuren antwoorden met hun scores voor de Inteha mannen. Vooral Sibeijn zou weer een beetje op zijn oude vorm komen vanavond op zijn vertrouwde center court en zou aanvallend een goede game afleveren deze avond.

Het eerst kwart ging met een miniem verschil naar GS Stars, 14-15.

In de tweede kwart namen de Hoofddorpers een voorsprong, maar bij 25-19 kwam de slordigheid en het bezig zijn met randzaken weer even terug in het team. Iets wat het hele seizoen al een valkuil is. Een paar wissels waren nodig om hier verandering in te brengen. De achterstand was echter wel een paar puntjes groter geworden, ruststand 29-33.

In de kleedkamer werd nogmaals benadrukt dat de spelers de wedstrijd gewoon moesten gaan controleren en het tempo van de game bepalen. De tweede helft zou dan ook een heel ander beeld geven. Een getergde Kevin van Duuren nam het voortouw en begon met een driepunter om gelijk de aansluiting te brengen. Een mooie 15-12 box score was het gevolg.

Het vierde kwart werd beheerst uitgespeeld. Het tempo werd op de juiste momenten hoog gehouden en Ruben Ludolph kon bij zijn invalbeurt ook weer zijn puntjes meepakken. Bij een 68-54 stand werden de jeugdspelers ook nog even in staat gesteld wat minuten te maken om zo aan het niveau te kunnen wennen. Uiteindelijk kwam de eindscore via een 19-21 periode op 73-66.