Jeugdteam Judo Yushi kampioen in Hoofdklasse Noord-Holland

NIEUW-VENNEP Het jeugdteam van Judo Yushi is ongeslagen kampioen geworden van Noord-Holland. De judoka's wisten afgelopen weekend ook de laatste competitieronde te winnen en pakten daarmee voor het acht jaar de titel.

De teamcompetitie in Noord-Holland bestaat uit vijf klassen, waarvan de Hoofdklasse de hoogste klasse is. In de afgelopen vier jaar werd het team al drie keer ongeslagen kampioen. Alleen vorig seizoen werd er één duel verloren. Ook dit seizoen was het team van Judo Yushi tot de laatste ronde nog ongeslagen. Zelfs met de inzet van de reserves bleek het team onverslaanbaar. Het team won in de laatste ronde van Bos Judo (Enkhuizen) met 18-0, van Rietdijk Sport (Velserbroek) met 16-2 en van EBI-Sports (Alkmaar) met 14-4.

"Het kampioenschap was al zo goed als zeker; dan krijgen de reserves ook een kans, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen op dit niveau", aldus hoofdtrainer Barry Piroli. "Het achtste kampioenschap is ook een compliment voor onze jeugdopleiding; acht jaar aan de top betekent dat er al acht jaar steeds nieuwe talenten doorbreken. Dat is een grote verdienste van de jeugdtrainers binnen judoschool."