Judo Yushi behaalt veel podiumplaatsen op Dutch Open

NIEUW-VENNEP De Dutch Open Espoir, met ruim 1900 deelnemers, is het grootste en sterkste toernooi in Nederland. Voor de judoka's is dit het belangrijkste Nederlandse kwalificatiemoment voor Europacups. Met zeven podiumplaatsen hebben de judoka's van Judo Yushi het goed gedaan.

De Dutch Open Espoir wordt georganiseerd in het Indoor Sports Centre in Eindhoven, waar 1900 judoka's uit voornamelijk west- en midden Europa strijden. In de leeftijdsklasse tot 18 jaar deed Judo Yushi zaterdag meteen goede zaken om Europacupplaatsen te bemachtigen. In de klasse tot 66 kg in een deelnemersveld van 88 judoka's behaalde Raynaldo Kuijpers zijn derde medaille op een rij op drie meetmomenten.

Voor Ilse Buren was, na de EYOF en het NK clubtest, de Dutch Open haar eerste individuele toernooi van het seizoen. Buren miste nog ritme maar behaalde desondanks het brons. Ook zij zal weer de Europacupwedstrijden in gaan. Britt Koolmoes werd vijfde in de klasse tot 48 kg.

Zondag behaalde Judo Yushi nog meer prijzen. Twan van der Werff werd tweede in de leeftijd tot 21 jaar in de klasse tot 66 kg. In de leeftijdsklasse tot 15 jaar stonden drie judoka's in de finale. Mats Koolmoes werd kampioen tot 38 kg, Jelle van der Werff (tot 50 kg) en Emilio Otte (tot 46 kg) pakten het zilver. Brons was er voor Cihan Catal (+66 kg). De resultaten van zondag leverde ook een clubbeker op; Judo Yushi werd derde in het dagklassement.

Terwijl de oudere judoka's in Eindhoven waren, stonden de aankomende talenten bij Judo Yushi in Nieuw-Vennep op de mat. Daar werd het officiële kampioenschap van de Judo Bond Nederland gehouden van de regio voor judoka's tot 10 jaar. Bryan Roest behaalde een tweede plaats tot 38 kg en Renz Beelen een derde plaats tot 30 kg. Raf de Groot (-27 kg) en Katara Payer (-24 kg) werden vijfde. Alle vier de judoka's hebben zich geplaatst voor het kampioenschap van Noord-Holland dat volgende week plaatsvindt in Beverwijk.