• Judo Yushi

Judo Yushi met Noord-Holland team 1 derde van Nederland

NIEUW-VENNEP Judo Yushi is één van de clubs in de nieuwe teamcombinatie 'Judoteam Noord-Holland', die met drie herenteams en twee damesteams aan het NK teams tot 18 jaar deelnam. In team 1 bij de heren was Judo Yushi de hoofdleverancier met vijf judoka's. Dit team veroverde het brons op het NK.

Judoteam Noord-Holland debuteerde zaterdag het NK teams tot 18 jaar en werd met het herenteam 1 direct derde van Nederland; een goede prestatie van de kersverse teamcombinatie. De eerste ronde was eigenlijk al de finale; in een spannende wedstrijd werd nipt verloren van de latere kampioen van het regionaal trainingscentrum Noord-Oost 1. Via de herkansing kwam het team terug tot de strijd om brons. Het team won van Brabant team 2 met 7-0, Brabant team 1 met 7-0 en Mahorokan-Slingerland (Zuid-Holland) met 6-1. De strijd om brons tegen Judo Academy Nijmegen werd eveneens met 6-1 gewonnen.

In het team stonden namens Judo Yushi: Dion Blanck, Emilio Otte, Jesse Reede, Tim Fennema en Loek van der Veld.

Het team complete team bestond uit: -50 kg: Dion Blanck, -55 kg Iwan Bekeman, -60 kg: Dylan van der Kolk en Emilio Otte, -66 kg: Jesse Reede en Jonathan Houkes, -73 kg: Owen van Braam en Rens Papadopoulos, -81 kg: Tim Fennema en Loek Van der Veld, +81 kg: Patrick de Groot en Rogier de Vos.

Noord-Holland team 2 stond vier partijen op de mat en won van Noord-Holland team 3 en van Lu-Gia-Jen. Hercules en Judo Academy Nijmegen bleken te sterk. In team 2 stonden namens Judo Yushi: Omar Mahgoub, Christopher Groot en Jelle de Bruin. Voor team 3 waren Max Stikkelorum en Cihan Catal geselecteerd.

Noord-Holland damesteam 1 verloor de kwartfinale van Noord-Oost team 1. In de herkansing won het team van Brabant team 2 en van Kenamju.

De strijd om brons tegen Hercules ging na een spannende strijd verloren met 3-2. In dit team stond Sammy Beelen op de mat namens Judo Yushi.