• Judo Yushi
  • Judo Yushi
  • Judo Yushi

Judo Yushi naar play-offs landelijke mixteamcompetitie

NIEUW-VENNEP De judoka's van Judo Yushi hebben een paar belangrijke prestaties behaald in één weekend. Het seniorenteam plaatste zich voor de play-offs van de landelijke mixteamcompetitie, het team tot 15 jaar werd tweede op het Theo Meijerteamtoernooi en bij de pupillen tot 12 jaar werden twee judoka's kampioen van Noord-Holland.

Op het Theo Meijer teamtoernooi is door de deelnemende teams goed gepresteerd. Het jongensteam tot 15 jaar, dat in juni nationaal kampioen werd, was behoorlijk van samenstelling gewijzigd, maar wist ondanks dat toch een tweede plaats te veroveren. Het tweede team in de leeftijdsklasse tot 18 jaar behaalde een vijfde plaats en team één een gedeelde zevende plaats, dezelfde klassering als het pupillenteam tot 10 jaar, dat debuteerde op het toernooi.

's Avonds was het de beurt aan de junioren en senioren in de landelijke mixteamcompetitie. Vorig jaar deed Judo Yushi mee met een jonge ploeg om ervaring op te doen op dit niveau, maar toen alle wedstrijden gespeeld waren had Judo Yushi verrassend de overgangsklasse gewonnen en werd directe promotie naar de Hoofdklasse een feit.

In de Hoofdklasse was het doel handhaving, maar met twee overwinningen uit vier partijen lukte dat prima en werden zelfs de play-offs gehaald. De Vennepse judoschool won van Theo Meijer Sport met 5-2 en van Kenamju met 4-3. Alleen van Topjudo Nijmegen en Topjudo Noord-Oost kon niet worden gewonnen. Op 22 januari zullen in Sportstad Heerenveen de play-offs worden gehouden, waarbij Judo Yushi een flinke uitdaging heeft, omdat het in de halve finale is gekoppeld aan Topjudo Nijmegen.

Op zondag was het de beurt aan de jonge pupillen tot 12 jaar. Zeven judoka's van Judo Yushi hadden zich via het regiokampioenschap geplaatst voor het kampioenschap van Noord-Holland. Op dit kampioenschap lukte het vier judoka's om het podium te halen, waarvan twee zelfs Noord-Hollands kampioen. Markus Feddema werd kampioen in de klasse tot 34 kg, Mathieu Bakker in de klasse tot 42 kg. Behalve deze kampioenen namen Maira Medema in de klasse tot 30 kg en Julian Koetje in de klasse tot 50 kg een bronzen medaille mee terug naar Haarlemmermeer.