Judo Yushi naar play-offs nationale mixteamcompetitie

NIEUW-VENNEP Judo Yushi debuteerde zondag succesvol in de nationale mixteamcompetitie, het team haalde direct de play-offs. Het werd sowieso een goed weekend voor de judoschool omdat ook in de jongere leeftijden successen werden behaald.

Judo Yushi besloot tot deelname omdat de club inmiddels een aardige ploeg heeft van judoka's van 18 jaar en ouder. Om wedstrijden op landelijk niveau te kunnen maken is een bekertoernooi door de Judo Bond Nederland opgezet, de zogenaamde mixteamcompetitie. Doel van deelname is vooral gericht op het opdoen van ervaring, vooral omdat het team het jongste deelnemende team is in deze competitie. De competitie bestaat uit een hoofdklasse en overgangsklasse.

In de overgangsklasse nemen tien teams deel verdeeld over twee poules. Judo Yushi won in poule A vier keer. Judoteam Noord (Groningen en Friesland), Topjudo Nijmegen en Bijsterbosch (Heerde) werden allemaal verslagen met 5-2. De strijd tegen judoteam Haaglanden (Den Haag e.o.) was iets lastiger, maar ook zij werden met 4-3 verslagen. Door de vier overwinningen werden de Vennepse judoka's poulewinnaar en volgde een plaatsingswedstrijd tegen Brabant Judo Open, de winnaar van de andere poule. Die wedstrijd werd helaas niet gewonnen, waardoor Judo Yushi als tweede geplaatst is in de play-offs, die op zes december in Sportstad Heerenveen plaatsvinden.

Een dag eerder vond in Leusden het Theo Meijer teamtoernooi plaats, waarbij ook de aankomende talenten lieten zien op weg te zijn om het succes van de oudere judoka's te kunnen voortzetten. Het herenteam tot 18 jaar won de eerste wedstrijd van Theo Meijer Sport team 1 (Amersfoort) met 3-2 en de kwartfinale van Hercules (Limburg) met eveneens 3-2. In de halve finale bleek Topjudo Nijmegen/Tomoda team 1 met 1-4 te sterk. In de strijd om brons tegenover Essink Sport uit Eindhoven stond na vier wedstrijden een 2-2 stand op het bord. Matthijs Snijders scoorde het winnende punt met verwurging, waardoor het brons opgehaald kon worden.

De route naar brons voor het jongensteam tot 15 jaar kende eenzelfde verloop. Het team won van Judoclub Oost Groningen met 3-2 en in de kwartfinale van Kenamju uit Haarlem eveneens met 3-2.In de halve finale ontstond er een spannende strijd met Haaglanden die met 3-2 werd verloren. In de strijd om brons tegen Hercules was eveneens de laatste partij beslissend. Cihan Catal haalde hier het winnende punt binnen.

Voor de A-pupillen (tot 10 jaar) en B-pupillen (tot 12 jaar) stonden de regiokampioenschappen op het programma, waarbij de beste vijf judoka's per gewichtsklasse zich plaatsen voor het kampioenschap van Noord-Holland. Voor regio zuid-west was Judo Yushi in Nieuw-Vennep de gastheer. Tot 12 jaar werd Maira Medema (-27 kg) kampioen van de regio. Tot 30 kg werd Eddie Agrest tweede en Estrella Otte derde. Tjalling Mulder behaalde een derde plek tot 34 kg, evenals Mathieu Bakker in de klasse tot 42 kg. Bij de A-pupillen werd Markus Feddema regiokampioen. Melle van Es werd derde, Nora Smit en Niels-Olav Breuer behaalden een vijfde plaats. Al deze pupillen plaatsten zich voor het kampioenschap van Noord-Holland dat volgende week in Beverwijk plaatsvindt.