• Christopher Groot (links) komt in België uit tegen clubgenoot Jelle van der Werff.

    Eigen foto

Judo Yushi scoort in België

Club pakt zeven plakken tijdens Hainaut Cup

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft de Hainaut Cup in België in haar programma opgenomen als voorbereiding op de Nederlandse meetmomenten. Op dit toernooi, dat voor Belgische judoka’s een officieel rankingtoernooi is, behaalde Judo Yushi zeven podiumplaatsen. Op het Koegrastoernooi in Noord-Holland was het bij de pupillen zelfs twaalf keer raak voor de Haarlemmermeerse judoclub.

De judoka’s in de leeftijd tot 18 jaar moesten bij de Hainaut Cup als eerste de mat op. In de klasse tot 81 kilogram won Loek van der Veld al zijn poulewedstrijden. In de halve finale nam hij veel risico, maar het leverde hem opnieuw een overwinning op. De finale won hij met twee scores, de eerste wazari met binnenwaartse haak, het tweede punt met een doorstuur-overname.

CLUBGENOTEN Tot 73 kilogram deden Christopher Groot en Jelle van der Werff mee. Groot won in zijn poule driemaal, net als Van der Werff. Omdat beide judoka's ook hun kwartfinale wonnen, troffen de clubgenoten elkaar in de halve eindstrijd. Die ging naar Groot. Van der Werff moest nog tweemaal aantreden om brons te winnen en slaagde daar in. Groot verloor de finale en pakte zilver.
In de klasse tot 46 kilogram begon Max Stikkelorum in de poule met een overwinning. De tweede ging uiteindelijk verloren, maar Stikkelorum kwam toch in de halve finale. Die verloor hij, waarna hij wel nog brons pakte. Bij de meisjes tot 15 jaar behaalden Maira Medema en Estrella Otte het podium, respectievelijk zilver en brons. De dag werd afgesloten met de jongens tot 15 jaar. In de klasse tot 66 kilogram haalde Tom Duivenvoorden de finale, die hij verloor.
Tegelijkertijd met het toernooi in België stonden de jongste judoka’s in de leeftijdsklasse tot 15 jaar en de pupillen tot 10 jaar en tot 12 jaar op de mat op het Koegrastoernooi in ’t Zand. De judoka’s van Judo Yushi wisten twaalf prijzen te winnen. Twan van Vliet, Xuxa Blom en Koen Stuurwold wonnen een eerste prijs.
Tweede prijzen waren er voor Wigo Hendriks, Shayen Ouwerkerk, Valentino Meulenhoff, Markus Feddema en David Wubbe. Mike de Rooij, Bima Verbrugge, Lieke van Lierop en Nora de Smit behaalden brons.