Judo Yushi slaat toe op drie fronten

NIEUW-VENNEP De judoka's van Judo Yushi zijn afgelopen weekend op drie fronten actief geweest. Zowel in het buitenland als in Nederland werd het een succesvol weekend.

Kevin Koehof was geselecteerd door de Judo Bond Nederland om deel te nemen aan de Europacupwedstrijd tot 18 jaar in Follonica Italië. Koehof beleefde een succesvol debuut in de klasse tot 66 kg en stond vijf wedstrijden op de mat. Na twee overwinningen verloor hij de kwartfinale van de latere kampioen op slechts een shido. Daarna kwam Koehof terug in de herkansing tot de zevende plek.

De andere wedstrijdjudoka's stonden op dezelfde dag in Antwerpen op de mat om zich via extra meetmomenten ook te kunnen plaatsen voor Europacups. Op de Antwerp Open behaalde Raynaldo Kuijpers een tweede plaats in de klasse tot 66 kg. Omdat Kuijpers een jaar jonger is dan Koehof laat hij zien eventueel een opvolger te kunnen worden van Kevin Koehof. Kuijpers won alle voorronden en in de halve finale van de Belgische kampioen. Alleen de finale kon judoka van Judo Yushi niet winnen. Britt Koolmoes behaalde in Antwerpen de derde plaats in de klasse tot 44 kg en heeft inmiddels twee medailles op zak op de meetmomenten.

Zondag was het de beurt aan de jeugdselectie tot 15 jaar. Zij gaan hun belangrijkste periode van het jaar in met het kampioenschap van Noord-Holland als plaatsingsmoment voor het Nederlands kampioenschap tot 15 jaar. Op het kampioenschap van Noord-Holland wonnen tien judoka uit de wedstrijdselectie van Judo Yushi een podiumplaats en dwongen daarmee plaatsing af voor het NK. Het mooie van het resultaat is dat Judo Yushi bij de jongens in elke gewichtsklasse een judoka op het podium had staan. Jelle van der Werff (tot 46 kg), Christopher Groot (tot 50 kg) en Cihan Catal (tot 60 kg) werden kampioen van Noord-Holland. Tweede plaatsen waren er voor Mats Koolmoes (tot 34 kg), Indy Timmers (tot 46 kg), Loek van der Veld (tot 55 kg) en Thomas Beekman (tot 66 kg). Op een derde plaats eindigden Aymen El Moubarik (tot 38 kg), Emilio Otte (tot 42 kg) en Tommy Agrest (tot 55 kg).