Judoka's Judo Yushi succesvol tijdens meetmomenten

NIEUW-VENNEP De judoka's van Judo Yushi hebben afgelopen zondag goed gepresteerd op het Residentietoernooi in Den Haag. Het eerste meetmoment voor kwalificatie voor Europacups in de leeftijd tot 18 jaar en op het Noord-Hollands kampioenschap tot 10 jaar en tot 12 jaar.

Het Residentietoernooi in Den Haag is het eerste toernooi in de cyclus voor plaatsing in de Europacups voor de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Via de Europacups kunnen dan vervolgens weer plaatsen voor EK en WK worden afgedwongen. In de klasse tot 66 kg waren maar liefst 56 deelnemers; er stond een aardige klus te wachten om bij de beste drie te komen op dit meetmoment. Raynaldo Kuijpers won de eerste en tweede ronde met vol punt, maar verloor daarna van de latere kampioen. Via vier overwinningen in de herkansing, waarvan drie met vol punt, kwam Kuijpers terug voor de strijd om brons. Deze wedstrijd duurde precies één aanval. In de eerste aanval maakte de Vennepse judoka een schouderworp waarbij zijn tegenstander in één keer vol op zijn rug kwam. De derde plaats en eerste meetmomentpunten zijn binnen.

Britt Koolmoes besloot een maand geleden over te stappen van de voor haar succesvolle -44 kg klasse naar de -48 kg klasse. Met als doel ontwikkelen in de nieuwe klasse werd er nog niet gerekend op een hoge klassering. Koolmoes verloor haar eerste partij echter nipt, maar won vervolgens haar twee herkansingswedstrijden. De strijd om brons won zij ook. Koolmoes bouwde een voorsprong op en toen haar tegenstandster daardoor geforceerd moest aanvallen, kon ook zij het winnende punt en brons binnenhalen met een schouderworp. Ook Robin Swart (-73 kg) en Jesse Reede (-50 kg) kwamen ver in het toernooi, maar konden net niet binnen de punten judoën.

Op zaterdag, in het reguliere toernooi, won Judo Yushi ook al prijzen. Tim Kuijpers werd kampioen bij de senioren in de klasse tot 81 kg en Renz en Lucas Beelen wonnen een prijs bij de pupillen.

Het volgende meetmoment is het Topjudotoernooi Haarlemmermeer dat op 19 en 20 december door Judo Yushi wordt georganiseerd in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.

Kampioenschap van Noord-Holland Tegelijk met het residentietoernooi streden de pupillen tot 10 jaar en tot 12 jaar, die zich via de regiokampioenschappen hadden geplaatst, in Beverwijk om het kampioenschap van Noord-Holland. Op dit kampioenschap behaalde Judo Yushi drie podiumplaatsen. Bij de pupillen tot 10 jaar behaalde Markus Feddema de tweede plaats tot 30 kg. Tot 12 jaar werd Mathieu Bakker eveneens tweede in de klasse tot 42 kg. Maira Medema veroverde de derde plaats tot 27 kg.