• Forza!

Justitie vervolgt Paul Meijer niet voor dubbele declaratie

HOOFDDORP Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem ziet af van strafrechtelijke vervolging van fractievoorzitter Paul Meijer van Forza!. Dat heeft het OM in een brief aan Meijer laten weten. Volgens Justitie is er onvoldoende bewijs van fraude.

Burgemeester Theo Weterings deed eerder aangifte tegen de politiek leider van Forza! in verband met mogelijke fraude met een dubbele declaratie. Meijer had de rekening van een politiek debat bij De Beurs in twee verschillende jaren gedeclareerd bij de fractievergoeding van Forza!

Met de beslissing van de officier van justitie is er overigens nog geen definitief einde gekomen aan het onderzoek bij Forza! De officier van justitie kan opnieuw onderzoek doen als zich nieuwe feiten voordoen en belanghebbenden kunnen naar het gerechtshof in Amsterdam stappen om via een klacht te proberen Meijer of Forza! alsnog voor de rechter te krijgen.

Paul Meijer zelf gaat ervan uit dat hij nu definitief vrijuit gaat. Hij is opgelucht. "Ik ben blij dat er een einde is gekomen aan een vervelende periode. Ik wist dat mij niets te verwijten viel, behalve dat ik een slechte boekhouder ben. Ik ben gelukkig van alle blaam gezuiverd en ik kan mezelf weer helemaal richten op het politieke werk."

Het onderzoek kreeg vorig jaar een bizarre wending toen een dronken rechercheur in een kroeg uit de school klapte tegen een bekende van Meijer. Hij zou opdracht van burgemeester Weterings hebben gekregen om de Forza!-leider 'kapot te maken'. Burgemeester Weterings heeft dat met alle klem ontkend.

De betrokken politieman is direct op non-actief gesteld. Paul Meijer vindt het wel erg lang duren voordat er een beslissing wordt genomen over de vervolging van die rechercheur. De Forza!-leider beraadt zich op het indienen van een schadeclaim tegen de rechercheur.