Kampioenswedstrijd voor 'MeerSquash

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash kunnen woensdagavond voor het eerst sinds 1997 weer kampioen worden van Nederland. In een rechtstreeks duel met naaste concurrent Victoria Rotterdam hebben de Hoofddorpse squashers aan een overwinning, of een kleine nederlaag, genoeg om de eerste landstitel in achttien jaar te veroveren in de hereneredivisie.

Met nog één speelronde te gaan heeft 'MeerSquash uit elf wedstrijden honderdtwintig punten verzameld, vijf meer dan titelverdediger Victoria. In de heenronde waren de Hoofddorpers in eigen huis met 11-6 te sterk voor de Rotterdamse formatie, dat ondanks de achterstand favoriet is om de titel te prolongeren.

Victoria heeft woensdag ondermeer de beschikking over de wereldtoppers Borja Golan en Cameron Pilley, terwijl de Franse superster Gregory Gaultier ontbreekt bij 'MeerSquash door toernooiverplichtingen in Egypte. Ook in de breedte zijn de Rotterdammers op papier net iets sterker. De definitieve opstellingen van beide teams worden pas woensdag bekend gemaakt, maar 'MeerSquash speelt naar alle waarschijnlijkheid met Paul Coll, Bart Ravelli en Tim Weber.

Saillant detail: vorig jaar moest 'MeerSquash op de slotdag de landstitel aan Victoria laten. Beide ploegen eindigden destijds op evenveel punten, maar het onderlinge resultaat tussen beide squashgrootmachten was in het voordeel van de Rotterdammers.