Kikkers wint belangrijke slag om promotieplaats

NIEUW-VENNEP Met het einde van de hockeycompetitie in zicht wordt het alsmaar spannender in de top van de tweede klasse. In het kielzog van kampioen Hilversum strijden drie ploegen om de felbegeerde tweede plaats, wat recht geeft op directe promotie naar de eerste klasse. Kikkers deed daarin goede zaken door concurrent Amstelveen in een onderling duel met 3-4 te kloppen. De club uit Nieuw-Vennep is daardoor in puntenaantal gelijk gekomen met Strawberries, maar staat door een beter doelsaldo tweede. Amstelveen volgt met een punt minder op de voet. Sjoerd Wolters wees zijn club zondag de juiste weg door twee keer raak te schieten. Amstelveen deed voor rust wat terug.

"We merkten dat de ruimtes tussen de linies bij de tegenstander groot waren, waardoor het voor ons makkelijk hockeyen was", wist doelman Evert-Jan Tulen.

Ook na de pauze had Kikkers het betere van het spel. Bob Hes bereikte na een mooie aanval topschutter Wolters, die niet aarzelde en tekende voor zijn derde van de middag. Julius Veenstra sloeg vervolgens de 1-4 binnen, waarmee de strijd leek beslist. Amstelveen kwam in het restant van de wedstrijd nog gevaarlijk dichtbij, maar dat bleek niet voldoende voor een punt.