• Redactie

Koppositie 'MeerSquash na zege op YOUR LIFE

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash hebben woensdagavond na een 12-4 overwinning op YOUR LIFE uit Voorschoten de koppositie gepakt in Nederlandse squasheredivisie.

De in grote getale aanwezige toeschouwers konden drie uur lang squash op topniveau aanschouwen. Tim Weber beet het spits af namens 'MeerSquash tegen de Belg Joeri Hapers en leek op een eenvoudige zege af te stevenen. Na twee snelle games stokte de motor van de Duitser echter, waarna hij net op tijd weer bij de les was: 11-5, 11-6, 8-11, 9-11, 11-6.

Kopman Jaymie Haycocks deed vervolgens wat hem verwacht werd: winnen van Sebastiaan Weenink. Hoewel de Engelsman 'maar' drie games nodig had om zich te ontdoen van de Nederlandse kampioen uit 2015, stond hij ruim 45 minuten op de baan om de partij binnen te slepen: 11-6, 11-8, 11-9.

Het slotakkoord tussen de lokale held Bart Ravelli en collega-international Marc ter Sluis werd een ware thriller. Ter Sluis nam twee keer een voorsprong, maar zag de Hoofddorper beide keren langszij komen. In de beslissende vijfde game kwam Ravelli opnieuw terug van een achterstand om uiteindelijk alsnog te zegevieren: 5-11, 11-7, 8-11, 11-3, 11-9.

Met de twaalf zwaarbevochten punten komt 'MeerSquash na drie speelronden op een puntentotaal van 27, één meer dan Victoria Rotterdam dat deze speelronde met 12-0 regerend kampioen SportCity uit Dordrecht afdroogde. Max Sports en Twente staan derde en vierde met respectievelijk 19 en 16 punten, maar hebben wel beiden een wedstrijd minder gespeeld dan de Hoofddorpers.

Volgende week reist 'MeerSquash af naar Dordrecht voor een duel met SportCity. Twee weken later staat vervolgens de thuiswedstrijd tegen Twente op het programma.