• Foto: Inge van der Steeg
  • Foto: Inge van der Steeg

Lichtvoetig Pancratius wint verdiend van Hoofddorp

HOOFDDORP De heenwedstrijd eindigde nog in een gelijkspel. Hoofddorp had toen moeten winnen. Vandaag zagen we een gemakkelijk voetballend Pancratius en een SV Hoofddorp dat op zoek is naar vertrouwen en - vooral - punten. Na een aftastend eerst kwartier kwam Pancratiusv via een razendsnelle combinatie over de as van het veld via Ralf Fenne op voorsprong. Zijn afwerking was van prima kwaliteit. Daarna nam Hoofddorp even het heft in handen. Een vrije trap van Ibrahim Akkabi werd door keeper Schrama van Pancratius knap uit de linkerbovenhoek getikt.

Zo rond de 30e minuut kreeg gelegenheidsspits van Pancratius, Danny van Ingen een grote kans toen hij oog-in-oog kwam te staan voor de Hoofddorpse keeper Pieterse. Hij handelde iets te langzaam zodat een verdediger van Hoofddorp kon ingrijpen. Even voor rust kreeg de razendsnelle Boussatta van Pancratius een vrije kopkans uit een voorzet van rechts. Zijn kopbal belandde naast het doel.

De tweede helft liet Pancratius zien dat het momenteel de betere voetballers in huis heeft. Het reeg een aantal fraaie Barcelona-achtige aanvallen aaneen, maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. Het hield daarmee Hoofddorp in de wedstrijd. Dat kreeg ook nog een aantal kansen. De grootste ontstond in de 58e minuut: op een voorzet van Yannick Steffens kwam Sven Wierda in balbezit. Hij kon de bal eenvoudig binnenschieten, maar opnieuw stond keeper Schrama een Hoofddorps doelpunt in de weg. Hoofddorp speelde zeker het laatste kwartier alles of niets en ook daarom kreeg Pancratius in die fase meerdere kansen. Aan de score veranderde echter niets meer. Na 90 minuten stapte Pancratius als verdiende winnaar van het veld. Door het 3e verlies op rij van DCG is Pancratius nu koploper.