Limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek voor Bowien Jansen

HOOFDDORP Atlete Bowien Jansen heeft afgelopen weekend op de 4 x 100 meter estafette een ticket voor het Wereldkampioenschap junioren atletiek (WJK) binnen gehaald. De Hoofddorpse liep met Nederlandse junioren estafetteploeg tijdens de wedstrijd voor de Gouden Spike in Leiden een tijd van 44.72 seconden. De ploeg behaalde met deze tijd ruim de limiet voor het WJK.

Merel van der Marel maakt bij dezelfde wedstrijd een uitstapje naar de 800 meter. De Zwaanshoekse komt na 200 meter door in ruim 30 seconden en dat is aardig snel. Het tempo zakt iets in na 400 meter. Van der Marel weet zich goed stand te houden tussen de vele buitenlandse loopsters. En finisht in een goede 2.12.63 minuten.

400 meter loper Ivar Moinat weet zijn vorm niet door te trekken in tijd. In aanvankelijke goede opening op de eerste 200 meter kan hij de snelheid niet vasthouden. Uiteindelijk gaat Moinet naar een eindtijd van net onder de 49 seconden met 48.96 seconden.

Bowien Jansen loopt later ook nog een 200 meter. Zij bewijst haar uitstekende vorm door de sterke serie te winnen in een snelle tijd. Met 24.12 seconden raast ze naar de nieuwe clubrecord bij av Haarlemmermeer. Opmerkelijk want dat is slechts 17 honderdsten van een seconde boven de limiet van het WJK.

Ook in Amersfoort bij NK masters goede prestaties voor AVH-atleten. Loper Rik Groenendijk weet twee medailles te bemachtigen. Op de 800 meter gaat hij naar zilver met een tijd van 2.03.61 minuten. Ook weet de master van 35 jaar zich op de 1500 meter naar een bronzen plak te lopen in 4.14.63 minuten.