Lotus dames 1 verliest nipt in de laatste minuut

HOOFDDORP - Lotus kreeg in de laatste wedstrijd de meiden van Nieuwegein op bezoek. De vorige wedstrijd verloor Lotus nog met zes punten verschil, de Hoofddorpers wisten dus wat ze konden verwachten.

Lotus startte de wedstrijd goed en kon zelfs op voorsprong komen. Het verschil bleef echter maar één punt. Na de 8-8 werden de rollen omgedraaid en kwam Nieuwegein op voorsprong. De laatste 10 minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig in de aanval en lukte het Lotus niet om te scoren. De ruststand: 10-12.

De tweede helft ging Lotus weer beter handballen en lukte het om in de buurt van Nieuwegein te blijven. Door doelpunten van Elaine van Wooning, Manouk Meijer en Joyce van der Voort kwam Lotus weer gelijk met Nieuwegein, 15-15. Het werd spannend en de teams liepen gelijk op. Lotus had wel pecht met de vele tijdstraffen en penalty's tegen. Aan het einde kreeg Tessa Portengen haar derde twee minuten en dus rood en moest het veld verlaten. Door een break van Marissa Stoffer werd het een gelijke stand en dat met nog maar één minuut te spelen. Op dat moment had Lotus helemaal pecht, want de scheidsrechter floot voor lopen waardoor de bal naar Nieuwegein ging. Die speelde het heel goed uit. Eindstand: 18-19.

Doelpunten: Joyce van der Voort 9x, Elaine van Wooning 4x, Manouk Meijer 2x, Melanie knol, Tessa Portengen & Marissa Stoffer 1x.