Lotus eenvoudig langs Roac

HOOFDDORP Roac was afgelopen weekend de tegenstander van Lotus. De eerdere uitwedstrijd werd met 21.13 gewonnen. Ook nu hadden de Hoofddorpers thuis geen moeite met Roac en wonnen vrij eenvoudig met 24-12.

De Hoofddorpse handbalsters startte goed en lieten in de eerste twaalf minuten gelijk zien de bovenliggende partij te zijn. Binnen 12 minuten stond het al 8-1 voor Lotus. Zij maakte goed gebruik van hun snelheid en werd er voornamelijk gescoord door breaks. Lois Quant deed goed werk op de cirkel. Dit werd beloond met twee doelpunten.

De trainingsarbeid van afgelopen weken werd beloond door een goed systeem met wissels uit te spelen. Dit leidde ook tot een aantal doelpunten. Na de eerste twaalf minuten kreeg Lotus een dipje. Roac wist vier keer tegen te scoren.

In opdracht van de coach Paul Knol moest er de laatste vijf minuten alles er uitgeperst worden om de score op te voeren. Dit leidde tot goed resultaat met nog 4 doelpunten voor Lotus. Simone Castien deed wederom weer goed keeperswerk. Zij stopte onder andere een penalty en hield veel ballen buiten het doel. Ruststand 15-5 voor Lotus.

In de tweede helft zakte Lotus wat in. De verdediging ging minder goed dan de eerste helft. Er waren veel gaten en dit resulteerden in een korte tijd voor 3 tegen doelpunten voor Lotus. Toch bleef Lotus er voor strijden en wist uiteindelijk eenvoudig met 24-12 te winnen.

Doelpunten: Joyce van der Voort 7x, Manouk Meijer 6x, Lois quant 4x, Marissa Stoffer 2x, Ilse vrijbloed 2x, Tessa Portengen 1x, Elaine van Wooning 1x, Melanie Knol 1x.